Gridlinked avaa viisiosaisen Agentti Cormac-sarjan. Raskasta scifiä kesään tarjoilee Neal Asher, jonka ensimmäinen agentti Cormac -sarjan teos julkaistiin alunperin jo vuonna 2001. Hyvä scifi ei onneksi vanhene, ja Gridlinkedin parissa menee lomapäivä rattoisasti.

Kirja-arvostelu Gridlinked

Juoni on suoraviivainen: valoa nopeamman matkustamisen mahdollistava Runcible tuhotaan ja räjähdys vie mukanaan puoli planeettaa. Agentti Cormac kutsutaan hätään tapausta selvittämään ja hän saa peräänsä paatuneen rikollispomo Pelterin, joka haluaa saada Cormacin tilille siskonsa tappamisesta.

Cormac on ollut viimeiset 30 vuotta jatkuvasti kytkettynä tulevaisuuden nettiin, Gridiin. Konsepti on kiinnostava, ja tehtävään tuo haastetta tämän ”gridlinkin” katkaisu. Miten Cormac selviää offline-elämässä?

Väkivaltaisessa tarinassa on mukana lähes kuolemattomia android-taistelijoita, vieraita elämänmuotoja ja uskottavaa tulevaisuudenkuvaa. Gridlinked on hyvää kamaa hard scifi -genren ystäville tarinan pienoisesta epätasaisuudesta huolimatta. Muiden ei kannata vaivautua.

Scifihörhöille 4/5.